Home > Organiseer Squid Game: The Challenge voor een Kinderfeestje
Nieuws
|
9 juni 2023

Organiseer Squid Game: The Challenge voor een Kinderfeestje

cast-van-squidgame

Een Twist op de Netflix Hit Serie

Squid Game, de populaire Zuid-Koreaanse serie op Netflix, heeft de wereld op zijn kop gezet met zijn intense spelconcept en zijn diepgaande kijk op de menselijke aard. Hoewel de serie zelf vrij donker is, is het ook een interessante inspiratiebron voor kinderfeestjes, uiteraard aangepast aan de leeftijd van de spelers.

De Spellen: Veilig en Leuk

Een Squid Game-feestje draait om het organiseren van verschillende uitdagende Squid Game spellen die het plezier, de uitdaging en de opwinding van de show kunnen nabootsen, maar dan zonder de sombere onderdelen. Hier zijn enkele ideeën over hoe je dit kunt aanpakken.

1. Begin met een goede opwarmer

Begin met een bekend spel zoals verstoppertje of tikkertje, om het ijs te breken en de kinderen op te warmen voor meer uitdagende spellen. Daarna kun je de groep splitsen in twee teams voor een potje touwtrekken. Dit kan zowel leuk als competitief zijn en het stimuleert samenwerking.

2. Hoofdactiviteit: Parcours van met uitdagingen

De hoofdactiviteit kan iets ingewikkelder zijn, zoals een parcours. Dit kan bestaan uit verschillende fysieke uitdagingen zoals kruipen, springen, balanceren, enz. Het kan ook een paar denkopdrachten bevatten, zoals puzzels of raadsels.

Voor een echt Squid Game-gevoel kun je het kinderfeest afsluiten met het spel “Rode licht, groene licht” (ook bekend als “Annemaria Koekoek”). De kinderen moeten vooruit rennen bij groen licht en stoppen bij rood licht. Wie in beweging is bij rood licht, is “out”. Dit spel is gemakkelijk te volgen en uit te leggen aan alle leeftijden.

LEES OOK  Deze twee personages hebben veel indruk gemaakt

3. De Dalgona challenge

In de serie Squid Game, is de Dalgona-koekjesuitdaging een van de meest memorabele spellen. Je kunt een kindvriendelijke versie van dit spel organiseren door koekjes te maken met verschillende vormen erin, zoals een ster, cirkel, of vierkant. De uitdaging voor de kinderen is om de vorm uit het koekje te halen zonder het te breken. Dit kan zowel leuk als leerzaam zijn, omdat het geduld en nauwkeurigheid vereist. En als bonus hebben de kinderen erna een lekkere snack.

4. Bonus tip: Knikkeren

Een ander bekend spel uit Squid Game is het knikkerspel. Maak een kindvriendelijke versie door de kinderen in paren te laten spelen. Elk kind krijgt een set knikkers en het doel is om zoveel mogelijk knikkers van de tegenstander te winnen door ze in een klein kuiltje in de grond te mikken. Het kind dat aan het eind van het spel de meeste knikkers heeft, is de winnaar.

Decor en Voedsel: Breng het Thema tot Leven

Als het gaat om de decoratie van het Squid Game kinderfeestje, kun je inspiratie halen uit de kleurrijke en geometrische esthetiek van de show. Gebruik groene, witte en rode kleuren in de decoraties. Je kunt zelfs DIY Squid Game-maskers maken voor de kinderen om te dragen of de bekende rode en groene pakken kopen.

Qua voedsel kun je ook inspelen op het Squid Game-thema. Maak bijvoorbeeld koekjes in de vorm van een paraplu of een ster, geïnspireerd door de Dalgona-koekjesuitdaging in de serie.

De sleutel tot het organiseren van een succesvol Squid Game-feestje is om de intensiteit van de competitie te balanceren met plezier en vriendelijkheid. Prijs alle deelnemers voor hun inzet en enthousiasme, en zorg ervoor dat iedereen zich gewaardeerd en betrokken voelt. Maak er een feest van waar iedereen van kan genieten!

LEES OOK  Squid game token , makkelijk rijk worden of een grote scam?

Gerelateerde blogs

Hier vind je al het nieuws over Squid Game. Lees informatieve nieuwberichten, recensies en updates over de populaire Netflix-serie. Wij houden ze fans op de hoogte van het laatste nieuws en spannende ontwikkelingen binnen de wereld van Squid Game."

Wil je meer weten over ons of heb je een vraag?
Mail ons gerust via
info@squidgamenieuws.nl
© Squid Game Nieuws 2024